Quiz: Are You a TV Addict?

Norman Reedus and Andrew Lincoln in The Walking Dead

Norman Reedus and Andrew Lincoln in The Walking Dead | AMC

With so many great shows on air these days, it can be all too easy to spend much of your free time glued to the small-screen. But just how much of a TV addict are you? Test your knowledge of all things TV-related, from Game of Thrones to Netflix, with this challenging 10-question quiz. By the end, you’ll know whether you’re a true TV expert or in need of a little more pop culture know-how.

1. What’s the longest-running show currently on air?

A. Law & Order
B. South Park
C. The Simpsons

2. What is the first line in The Walking Dead pilot?

A. “Don’t be afraid, OK?”
B. “Little girl?”
C. “Put it down! Put the gun down!”

3. Who was the first Game of Thrones character to kill a White Walker on-screen?

A. Samwell Tarly
B. Jon Snow
C. Jeor Mormont

4. The Big Bang Theory has never revealed Penny’s (Kaley Cuoco)…

A. Exact age
B. Last name
C. Father’s name

5. Which of these celebrities has NOT guest-starred on Empire?

A. Alicia Keys
B. Chris Rock
C. John Legend

Sarah Paulson and Jessica Lange in American Horror Story: Coven | FX

Sarah Paulson and Jessica Lange in American Horror Story: Coven | FX

6. Which of these actresses has appeared in every season of American Horror Story?

A. Connie Britton
B. Sarah Paulson
C. Jessica Lange

7. What is NCIS‘s Agent Gibbs’s drink of choice?

A. Bourbon
B. Vodka
C. Brandy

8. How many Law & Order iterations have aired on NBC so far (including the original)?

A. 3
B. 7
C. 5

9. Which was the first original Netflix show to get canceled?

A. Hemlock Grove
B. Lilyhammer
C. Bloodline

10. Which of these shows has the highest-paid cast?

A. Modern Family
B. Game of Thrones
C. The Big Bang Theory

Answers

The Simpsons

The Simpsons | Fox

1. What’s the longest-running show currently on air?

Answer: C.
The Simpsons has aired on Fox for 28 seasons and counting.

2. What is the first line in The Walking Dead pilot?

Answer: B.
“Little girl? I’m a police man. Little girl. Don’t be afraid, okay? Little girl?” Rick Grimes asks the seemingly lost young girl he encounters in the beginning of the pilot. When she turns around, he realizes she’s already been zombified and is forced to shoot her.

3. Who was the first Game of Thrones character to kill a White Walker on-screen?

Answer: A.
Samwell Tarly kills a White Walker on-screen in Season 3 of Game of Thrones, leading to the realization that dragonglass is fatal to the deadly creatures.

4. The Big Bang Theory has never revealed Penny’s (Kaley Cuoco)…

Answer: B.
Unlike all of the other characters, Penny’s last name has yet to be mentioned on the show.

5. Which of these celebrities has NOT guest-starred on Empire?

Answer: C.
Alicia Keys and Chris Rock both guest-starred on Empire Season 2, but John Legend has never appeared on the show.

6. Which of these actresses has appeared in every season of American Horror Story?

Answer: B.
Sarah Paulson has appeared in at least a few episodes of all six seasons of FX’s anthology horror series, American Horror Story.

7. What is NCIS‘s Agent Gibbs’s drink of choice?

Answer: A.
Gibbs has made his affinity for high-proof bourbon known. His other known weakness? Coffee.

8. How many Law & Order iterations have aired on NBC so far (including the original)?

Answer: C.
Five versions of Law & Order have aired on NBC so far, including the original. Law & Order debuted in 1990 and spurred the following spin-offs: Law & Order: Special Victims Unit, Law & Order: Criminal Intent, Law & Order: Trial by Jury, and Law & Order: LA.

9. Which was the first original Netflix show to get canceled?

Answer: B.
Lilyhammer, a co-production of Netflix and Norwegian NRK1, was canceled in 2014. It was the first of the streaming service’s original series to ever get axed.

10. Which of these shows has the highest-paid cast?

Answer: C.
The three main stars of CBS’s The Big Bang Theory —  Jim Parsons, Johnny Galecki, and Kaley Cuoco — negotiated salaries of $1 million per episode in 2014, easily making them the highest-paid cast of these three shows. But don’t feel too bad: The Modern Family cast and Game of Thrones actors also rake in hefty paychecks too.

How did you do? If you got seven or more answers right, you clearly watch your fair share of TV and can consider yourself a bonafide expert. If you got under five answers correct, you’ve probably been out of the loop for a while. But don’t worry! There is plenty of time to catch up — not to mention, a whole new slew of great TV shows set to make their debut soon. Happy watching!

Check out Entertainment Cheat Sheet on Facebook!

More from Entertainment Cheat Sheet: